Prešovského Dudáša mrzia pribuchnuté dvere do reprezentácie

09.02.2009 Prešov

Prešov 9. februára (TASR) - Hádzanára Tatrana Prešov Petra Dudáša mrzí, že tréner slovenskej reprezentácie Zoltán Heister pred ním po majstrovstvách sveta v Chorvátsku zavrel dvere do národného tímu.
Dôvodom bolo ospravedlnenie prešovského pivota, ktorý zo zdravotných dôvodov odmietol reprezentačnú pozvánku, no Heistera nahnevalo, že počas šampionátu obliekal klubový dres.
"Tréner argumentuje tým, že som hral pred šampionátom v prípravných zápasoch za Tatran. Lenže mne pre diagnózu obojstranného pruhu, ktorá ma trápi už tri roky, neodporučil štart v Chorvátsku ani náš klubový lekár a vedel o nej tiež reprezentačný lekár. Pokojne si ma mohli zavolať na reprezentačný zraz, o všetkom sa presvedčiť a mohli sme si to vydiskutovať, " tvrdil dubnický rodák a pokračoval: "Situácia je teraz taká, že sa môžem na operačnom stole ocitnúť kedykoľvek, hoci aj zajtra. Ak by sa mi čosi také prihodilo na šampionáte, čo sa týka zdravotnej starostlivosti, určite by sa nedala porovnávať s tou v domácich podmienkach. Nehovoriac o tom, že v prípade zranenia na majstrovstvách sveta by som prišiel počas celej doby liečenia o plat v Tatrane. Hneď keď skončí táto sezóna, pôjdem pod skalpel. "
Dudáš sa pred MS Heisterovi ospravedlnil na pol roka. "Potom už budem mať po všetkom a kedykoľvek som ochotný obliecť si reprezentačný dres. Mrzí ma, že tréner už vyriekol ortieľ, no neostáva mi nič iné, iba všetko hodiť za hlavu a ísť ďalej. Pred nami je rad dôležitých zápasov v klube, ktorý ma zamestnáva. V PVP dvakrát s Constantou, v českej extralige so Zubří, a ďalšie. Dúfam teda, že ich ešte stihnem a všetko pôjde tak, ako to mám naplánované, " dodal Dudáš, ktorý patrí v prešovskej (a donedávna aj v reprezentačnej zostave) k dôležitým článkom defenzívy.
S klubom cez víkend oslávil úspešnú obhajobu trofeje Slovenského pohára, keď najskôr v semifinále zvalcovali "zeleno-bieli" Novozámčanov a vo finále hladko zdolali aj Košičanov. "Ťažko sa hodnotí. Vyzdvihovať prvenstvo treba s poriadnou rezervou. Žiaľ diváci neboli svedkami žiadnej drámy. Ani v semifinále a ani vo finále. Nové Zámky i Košice na mňa pôsobili takým odovzdaným dojmom, hlavne Novozámčanov pritom poznám už dlhšie ako tím bojovníkov, no tentoraz ostali dlžní svojej povesti, " poznamenal Dudáš.
Slovenskú reprezentáciu už 18. marca v Hlohovci čaká kvalifikačný zápas s úradujúcimi vicemajstrami sveta z Chorvátska, ktorý rozhodne o tom, či si Slováci udržia reálnu nádej na postup na majstrovstvá Európy 2010 v Rakúsku.
 

Vyberte región